Nagyon valószínű, hogy a 2010-es szezonban újra a Forma-1-es rajtrácson áll majd az Aston Martin. Nem először fog indulni a brit márka, bár már jó ideje nem szagolt az autósport elitkategóriájának környékére: ötven év kihagyás után térhet vissza. A csapatot a David Richards-féle Prodrive-csoport fogja futtatni, a következő idényben ezen a néven is indulna az istálló.

2012-ben keresztelnék át hivatalosan Aston Martinra, addig a tervek szerint a Prodrive leteszi az alapokat. Minden bizonnyal bőséges támogatást kap majd a McLaren Racingtől az új alakulat, valószínűleg Mercedes-motorok is kerülnek az autókba, melyek a Prodrive Banburyben található gyárában készülnek majd. Két nagy szponzor a Közel-Keletről érkezhet.

David Brown irányításával, a második világháború után bontakozott ki igazán az Aston Martin versenykarrierje, mely szép sikereket is tartogatott. 1960-ra megváltozott az autó építési módja, frontmotoros lett, ezzel pedig elveszítette versenyképességét. Próbálkozott a márka, de mindhiába, bármihez nyúlt, nem javult a teljesítmény, így az esztendő végén kiszállt a Forma-1-ből és azóta vissza sem tért.

Egyelőre nem tudni, hogy az FIA rábólint-e a csapatok kompromisszumos javaslatára, de ha igen, jövőre százmillió dollárból gazdálkodhat a Prodrive, amely legnagyobb sikereit a rali-világbajnokságban érte el. Másfél éve is próbálkozott már a belépéssel David Richards, csakhogy a McLaren-kasztnik használatát az FIA megtiltotta, önerőből pedig nem tudott indulni a csapat.