Kimi Räikkönen a futammentes hétvégén is versenyez: a finn újra ralizni fog. A januári és februári finn versenyek után most Olaszországban, a Rally della Marcón indul a Grande Punto Abarth S2000-essel a pilóta.

“Versenyezni fogok a jövő szombaton Olaszországban a Marca Trevigianán. Szeretném megköszönni a Scuderiának, hogy megengedték, hogy részt vegyek a futamon! Nagyon örülök. A téli havas próbálkozások után ez lesz az első alkalom, hogy aszfalton megyek. Mivel pályaversenyző vagyok, kíváncsian várom, hogy mire leszek képes a Treviso környéki utakon a Fiat Grande Punto S2000-essel!” – nyilatkozta Kimi.

Räikkönen navigátora ugyanaz a Kaj Linström lesz, akivel télen a lappföldi futamon a 13., míg a Vaakuna-ralin a 23. helyet szerezte meg.

A hó után jöhet az aszfalt!
A hó után jöhet az aszfalt!

Räikkönen megint ralizik

Räikkönen megint ralizik

A hó után jöhet az aszfalt!
Kubica szerzeménye
Most nem jött be
Fotó megosztása:
Kubica szerzeménye

Kubica szerzeménye

Kubica szerzeménye


Az F1-es mezőnyben nem csak Räikkönen van oda a ralizásért, a BMW-s Robert Kubica is imádja a sportágat, annyira, hogy a lengyel nemrég vásárolt is magának egy WRC-járgányt. A pilóta a cseh Jan Kopecky régi Škoda Fabia WRC-jét vette meg, állítása szerint csak hobbiautónak, de egyes hírek szerint Kubica a rali-vb lengyelországi fordulóján is felbukkanhat majd.