A csapatok szervezete, a FOTA a hétvégén még egységes fellépéssel a jövő évi bajnokságra való nevezés kihagyásával igyekezett elérni, hogy az FIA és Max Mosley visszavonja a 2010-re bevezetett költségplafonos szabályt.

Nem kis meglepetést keltett ezért, amikor hétfőn kiderült, hogy a jelenlegi mezőnyből egyedüliként a Williams leadta nevezését a következő idényre. A csapat a Bernie Ecclestone-nal és az FIA-val kötött szerződéseire, valamint a szponzorok és saját alkalmazottjai érdekeire hivatkozva indokolta a döntést.

A FOTA ma újra ülésezett Londonban. Az értekezleten úgy döntöttek a csapatok, hogy a “sztrájktörés” miatt a Williams szervezetbeli tagságát ideiglenesen felfüggesztik.
 
“A FOTA döntése sajnálatos, de érthető. Versenycsapatként azonban, amelynek tevékenysége csak a Forma-1-re korlátozódik, valamint a partnereink és a dolgozóink iránti kötelezettségeink miatt a nevezés nem lehetett kérdéses” – mondta a csapat alapító főnöke, Sir Frank Williams, hozzátéve, hogy szerződéseikben 2012-ig vállaltak kötelezettséget a Forma-1-es részvételre.