Nico Rosberg 2006-ban a Williamsnél mutatkozott be, de az egykor nagy ígéretnek számító német pilóta sosem ért el igazán komoly sikert a csapatnál. Összejött már ugyan három dobogó az elmúlt két évben, de az általában nem igazán versenyképes autóval kezd elégedetlen lenni a bajnokcsemete, és azt pletykálják, hogy a csapat is kiábrándult egy kicsit a versenyzőből.

Rosberg szerződése az idei év végén jár le, így jövőre szabad préda lesz. A McLaren már 2008-ra is megpróbálta elcsábítani a versenyzőt, aki azonban akkor még tiszteletben tartotta a kontraktust, most viszont már nem lesz akadálya, hogy a wokingiaknál folytassa.

“Mi is tiszteletben tartottuk akkor a dolgot. A jelenlegi helyzetről nem nyilatkozhatok, de Nicót már régóta jól ismerjük, és szerepel a listánkon” – mondta Monacóban a mercedeses Norbert Haug, hozzátéve azonban, hogy “Egyértelmű, hogy mások listáján is szerepel (Rosberg).”

A Rosberg helyett végül Lewis Hamilton mellé beültetett Heikki Kovalainen finoman szólva sem túl eredményes mclarenes pályája valószínűleg véget ér idén, így a 2005-ös GP2-es legyőzője az ő helyére ülhet majd 2010-ben.