Kacsa a kiszállás?
Kacsa a kiszállás?

Nem száll ki a Toyota

Nem száll ki a Toyota

Kacsa a kiszállás?
Nem tudja, ki fecseghetett
Fotó megosztása:

Háborognak a csapatok a Nemzetközi Automobil Szövetség tervezett szabályváltoztatási javaslatai miatt, többen is azzal fenyegetőznek, hogy a regulák életbelépése esetén kiszállnak a Forma-1-ből. Max Mosley elnök már késznek tűnik arra, hogy egy évvel eltolja a költségplafon bevezetését, a Toyota helyzete azonban mindettől függetlenül erősen bizonytalan.

Hosszú évek sikertelensége után úgy futott neki az idei esztendőnek az istálló, hogy ha idén is győzelem vagy legalábbis komoly siker nélkül marad, véget ér a Toyota számára a Forma-1-es kaland. Nem kezdődött rosszul az idény, időmérőn aratott kettős győzelme is volt a kölni központtal dolgozó csapatnak, monacói pocsék teljesítményével viszont kis híján lerombolta mindazt, amit eddig felépített.

Ennek kapcsán a kölni Express azt írta, hogy a Toyota a kínlódást látva eldöntötte, kiszáll a Forma-1-ből, ürügyként pedig a szabályváltoztatások elfogadhatatlanságára fog hivatkozni. John Howett elnök szerint kacsa az egész.

“Ez koholmány” – idézte Howettet a Daily Telegraph. “Csak azért született ez az írás, hogy még több feszültséget lehessen kelteni az aktuális helyzetben. Nem tudom, ki lehetett a forrás, csak annyit tudok mondani, hogy jövőre is szeretnénk a Forma-1-ben szerepelni.”