Két futamot nyert egyszerre ...vagy valami hasonló

Két futamot nyert egyszerre …vagy valami hasonló

Jenson Button tegnapi monacói győzelme egy új típusú rekordot jelentett az F1 történetében: a Brawn angol pilótája lett az első, aki három egymást követő futamot nyert meg ugyanazzal a motorral. A tényt a motorszállító, a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug is örömmel hangsúlyozta vasárnap. Egyre érik az a háromágú csillag a Brawn számára.

Button monacói diadala egyébként ez első háromversenyes győzelmi sorozat is volt Michael Schumacher 2006-os, legutóbbi hasonló teljesítménye óta.

Bár a 29 éves angol a szezonkezdet óta hangoztatja, hogy mindig csak versenyről versenyre készül, a szaporodó győzelmek miatt természetesen a bajnoki cím is egyre komolyabb lehetőség, de egyelőre még nem akar semmit elkiabálni Button.

“Még minden teljesen nyitott!”

Button apró rekordja 3

“16 ponttal vezetek (Rubens Barrichello előtt), a többiekkel szemben pedig még nagyobb az előnyöm. De még mindig minden nyitott, egyelőre nem tartunk ott, hogy csak én veszíthetem már el a címet. Meglátjuk, hogy alakulnak a következő versenyek! Most csak élvezem a pillanatot, ahogy az egész csapat. Mindegyik győzelem nagyszerű, de azt hiszem, az F1-ben mindenki szeretné megnyerni egyszer a Monacói Nagydíjat és az otthoni versenyét – ez számomra valamennyire a kettő együtt” – mondta a verseny után a több kollégájához hasonlóan Monte-Carlóban élő angol.