Jenson Button (1.): “Kemény futam volt, a végén meg a bokszutcába álltam be. A rajtom jól sikerült, Rubens került mögém, de gondjai voltak a hátsó gumikkal, így el tudtam lépni. Mesés hétvége, a csapat nagyszerű volt, bebizonyosodott, hogy működik a csomagunk, óriási ez a győzelem! Egy kicsit meglepődtem, hogy a többség keményebb gumikon kezdett, amikor mi a szuperlágyakon. Az első etap végén túlkormányzott lett az autóm, de aztán a keményebb gumira váltottam, azok remekül működtek. Általában a lágy gumik a jobbak, de ma fordítva volt. Elég furcsa ez a Monacó, ha az ember vezet, elkezd egy kicsit visszavenni, de ez a legrosszabb, amit tehet, mert akkor elgondolkodik. Én is elábrándoztam a győzelemről, jobban kellett összpontosítanom. Az utolsó két kört viszont nagyon élveztem!”

Rubens Barrichello (2): “Ismét remekül rajtoltam, rögtön el tudtam menni Kimi mellett. Jó tempót futottam Jenson mögött is, de valószínűleg túl közel voltam hozzá, hiányzott a leszorítóerő, amitől gyorsan elkoptak a hátsó abroncsaim. Körönként háromnegyed másodperces hátrányba kerültem emiatt, ami meghatározta a versenyemet. Nagyszerű hétvégém volt, nagy kár a gumik szemcsésedéséért. A második etapban a biztonsági övem lazult meg, változtatnom kellett a féktávokon, nem volt ez olyan könnyű, mint ahogy kívülről látszott. Büszke vagyok arra, amit ma elértünk!”

Többet szeretne

Többet szeretne

Többet szeretne


Kimi Räikkönen (3): “Nem ez az első alkalom, hogy pozíciót vesztek a második helyről rajtolva, a pálya poros oldalán voltam, a Brawnokon pedig lágy gumi volt, ami segített Rubensnek. Nem a legjobb érzés látni, hogy valaki elmegy melletted, gyorsabbak voltunk Rubensnél, de ez a pillanat sok mindent eldöntött. Rengeteg időt veszítettünk a verseny elején, a második etapom viszont hosszabb volt. Nem tudom, mi történt a bokszban, de sok időt buktunk, Rubens pedig előttem maradt. Sok apró dolog változott ezen a hétvégén, boldogak lehetünk a nehéz szezonkezdet után. Nem olyan rossz a harmadik és negyedik hely, ráadásul még többet segíthetnek az új fejlesztések. Természetesen kicsit csalódott vagyok a harmadik hely miatt, de csapatként elégedettek lehetünk.”