Giancarlo Fisichella 13., Adrian Sutil 15. lett a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, az eredmény történelmi a Force India számára. Először történt meg, hogy az istálló mindkét pilótája túljutott a kvalifikáció első harmadán, Sutil pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el.

“Olyan érzés, mintha miénk lenne a pole, jó móka volt az edzés” – mondta Sutil. “Minden összejött, a csapat remek munkát végzett a bokszban, a köröm pedig erős volt. Nem volt könnyű a forgalom és a kiállások miatt, de jó futás volt.” Sutil tavaly pontokat szerezhetett volna Monacóban, ha nincs Kimi Räikkönen, most is szeretne előrébb lépni.

“Remélem, holnap képes leszek a középmezőnnyel harcolni és előrébb lépek néhány helyet. Trükkös lehet a start, ahogy az Monacóban szokásos, mindannyian motiváltak vagyunk, a legjobbakat reméljük.”

“Azt hiszem, nagyon elégedettek és boldogak lehetünk a mai teljesítményünkkel” – fogalmazott Fisichella, akitől sikánátvágás miatt két gyors kört is elvettek a Q2-ben. “Erőt ad, hogy mindkét autónk a legjobb 15-ben zárt, holnap végig akarok menni: ez Monaco, ahol sosem tudhatod, mi történik.”