Különleges helyszínhez különleges időmérő – ahogy sejteni lehetett, izgalom szempontjából nem okozott csalódást a Monacói Nagydíj kvalifikációja.

Első pillantásra a már negyedszerre az élen végző Button neve ugyan nem valami meghökkentő,de a tőle alig 25 ezreddel elmaradt Kimi Räikkönen eredménye a Ferrari valódi magára találását hirdeti.

Räikkönennnek rég ment ilyen jól

Räikkönennnek rég ment ilyen jól

Räikkönennnek rég ment ilyen jól


A két pilóta holnapi elsőségért vívott utolsó csatájának érdekessége volt, hogy mind Button, mint a finn 1:15-ös idő alá ment a versenyre tankolt autóval is, alig egytizeddel mentek gyengébb kört, mint a mindent bele elven működő középső szakaszban.

Rubens Barrichello harmadik helye aláhúzta, hogy a Brawn még mindig a legjobb, a Red Bull-os Sebastian Vettel pedig valószínűleg nem tudott a negyedik helynél jobbat kihozni az autóból, nem rajta múlott, hogy “csak” a második sorig kapaszkodhatott – csapattársa, Webber a 8. lett.

Massának nem indult túl szerencsésen a kvalifikáció, a brazil alatt az első gyors körén beriszált a Ferrari, és a szalagkorláton le is törte az orrát. Az edzést végül az ötödikként zárta.

Hamilton korán búcsúzott

Hamilton korán búcsúzott

Hamilton korán búcsúzott


Sokkal rosszabbul járt a tavalyi győztes, Lewis Hamilton, aki alatt szintén mozgott a McLaren, és a Mirabeaunál már hiába korrigált, a gumifalon összetörte a bal hátsó felfüggesztését, így már az első szakaszban búcsúzott. A csapatot a Q3-ban csak Kovalainen képviselte, ő a hetedik lett.

Tovább folytatódott a BMW és a Toyota kálváriája, az év elején még az élmezőnyhöz tartozó két csapat Monacóban sereghajtóvá vált.

A futam holnap délután 14 órakor kezdődik.

Monacói Nagydíj, időmérő edzés, Monte-Carlo, 2009.05.23.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör