A Spanyol Nagydíjon a Brawn GP versenyzői közül Rubens Barrichello kezdett jobban, a brazil a rajtnál megszerezte a vezetést a pole-ból induló Jenson Buttontól, de a futam alatt a csapat furcsa stratégiai döntése vagy a pilóta gyengébb teljesítménye, de leginkább a két tényező összejátszása miatt végül csak a második helyen ért célba az angol mögött.

Barrichello Barcelona után dohogott is, és ezen a hétvégén mást szeretne:

“2006 óta elég szoros volt a küzdelmünk Jensonnal, szerintem idén sem lesz végig előnyben. Azt is mondhatnám, hogy most már én jövök! Persze a szavak nem sokat érnek, oda kell mennem, és meg kell nyernem a versenyt. Mesélhetnék itt két óráig is, de nem az a lényeg. Cselekedni kell” – nyilatkozta elszántan a 36 éves veterán.

A pilóta, aki a Ferrarinál – szintén Ross Brawn stratégiai irányítása alatt – eleget nyelt Michael Schumacher mellett, elismerte, hogy egy kicsit össze is zördült a csapatfőnökkel a Spanyol Nagydíj után.

“Nagyon nem örültem, hogy elbuktam a versenyt. Ahogy a paddockban mindenki, én is nyerni akarok, és ehhez az autóm is megvan. Uraltam a versenyt, de aztán hirtelen változtattak a kiállásokon, és Jenson nyert.”

“Volt ilyen régen a Ferrarinál is, némelyik esetre Ross sem büszke. De most itt a lehetőségünk, hogy bebizonyítsuk, hogy a szabadság a legjobb dolog. A futam után még eléggé felindultan megmondtam Rossnak, hogy ha kedveztek Jensonnak, akkor megyek haza Brazíliába, és vissza sem jövök. Egyenlő feltételeket akarok, és ő meg is ígérte ezt.”