A hippiből lett kalandor milliárdos, Richard Branson Virgin-cégcsoportjának logói az Ausztrál Nagydíj előtt egy utolsó pillanatban összeütött üzlet keretében kerültek fel a Brawn GP addig támogatói matrica nélküli autóira.

Nyílt titok, hogy az akkor kialkudott támogatás futamonként 250 ezer dollárról szólt, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy ez nem lesz elég a kapcsolat fenntartásához. A szezonnyitó óta rendezett öt futamból négyet megnyert Brawnnál ugyanis a sikerrel párhuzamosan a tarifa is alaposan megemelkedett, míg Branson nem szeretne többet költeni idén.

A Brawnnál már jelezték, hogy szponzorok garmadája rajzik körülöttük, és a Virgin-tulajdonos is azt nyilatkozta, hogy ha lesz olyan partner, amelyik nála nagyobb összeget tesz le az asztalra, ő szépen csendben távozik.

Branson csütörtökön Monacóba utazott, pénteken délelőtt találkozott is a Brawnnál háttérből irányító Nick Fryjal, de a hétvégét a Red Bull vendégeként tölti a hercegségben. Paddockbeli pletykák alapján a Times arról ír, hogy a Ferrarit és a McLarent szintén érdekelné egy Virgin-üzlet.