Monaco különlegessége, hogy a lassú, szűk kanyarok miatt a nüansznyi különbségek nem jönnek ki az autók között, gyengébb technikával is lehet jó eredményt elérni. A verseny végképp kiszámíthatatlan, bármi megtörténhet, Lewis Hamilton mindenesetre optimista.

Második lett a csütörtök délutáni szabadedzésen a McLaren pilótája, alig lemaradva Nico Rosberg mögött. Miközben Barcelonában temetői hangulatban nyilatkozott, addig Monte-Carlóban szinte teljesen kivirult. “Lényegesen nagyobb esélyem van az előrelépésre, de a többiek is nagyon erősnek tűnnek” – vett vissza kicsit a hurráhangulatból Hamilton.

Kicsit zavarja a címvédőt, hogy a leszorítóerő még mindig gyenge pontja a McLarennek, ez hátrányt jelent számára a gyors kanyarokban. Cserébe viszont úgy érzi, a pálya egyes pontjain jobb az autó, mint a riválisoké. “Nehézségeim vannak a gyors kanyarokban, a hármasban és a 12-13-14-esben. Valószínűleg két-három tizedet hagyok ezekben, máshol viszont meglepően jók vagyunk. Szorítok, hogy ez elég legyen!”

Hamilton szerint odaérhet a csapat az időmérő utolsó szakaszába, Barcelonában erre nem látott esélyt. “A Brawnokat viszont ismét nehéz lesz legyőzni” – tette hozzá.