Fernando Alonso pár napja a Renault támogatója, az Universia szponzori rendezvényen vett részt. A cég egyébként a jelenleg a McLarent pénzelő, de jövőre a Ferrarihoz csatlakozó Santanderhez tartozik, így a kétszeres világbajnok természetesen nem kerülhette el a maranellói csapatra vonatkozó kérdéseket sem.

Arra, hogy szeretné-e ő visszavezetni a Ferrarit a csúcsra, a spanyol így válaszolt: “Szeretek győzni és a legjobb autóban ülni, a Ferrari pedig bizonyította már, hogy mindig legjobbak között van. Mindenki tudhatja, hogy mi, a versenyzők a győzelemre hajtunk, a legjobb autót, a legjobb csapatot szeretnénk. Ha egy csapat az utóbbi tíz bajnokság nagy részét megnyerte (mint a Ferrari), akkor ez biztonságot jelent, ami nem minden csapatnál van így.”

Alosno – ahogy minden versenyző – úgy gondolja, hogy a Ferrari versenyzőjének lenni többet jelent bárminél: “A Ferrarinál versenyezni több, mint egyszerűen az F1-ben versenyezni. Minden kisgyerek tudja, hogy amikor egy piros kisautóval játszik, az egy Ferrari. Ha az ember a Ferrarihoz kerül, mindig emlékezni fognak rá” – magyarázta a spanyol, aki azonban már eddigi teljesítménye alapján sem merül majd feledésbe.