Buktak a bíróságon
Buktak a bíróságon

A Ferrari az új csapatokat gúnyolja

A Ferrari az új csapatokat gúnyolja

Buktak a bíróságon
Az újak nem mérhetők hozzájuk!
Fotó megosztása:

Az újak nem mérhetők hozzájuk!

Az újak nem mérhetők hozzájuk!

A Ferrari tegnap bíróságon igyekezett megakadályozni az FIA által jövőre bevezetni kívánt 60 millió dolláros költségplafon életbe léptetését. Az olasz csapat változás híján kilátásba helyezte, hogy elhagyja a sportot. A keddig tárgyaláson – amelyen végül a Ferrari ellen ítéltek – az FIA képviselői az új, pont a költségplafonnak köszönhetően az F1-be igyekvő csapatok érdekeire hivatkozva érvelt a szabály mellett.

A tárgyaláson az FIA a jövő évi jelentkezőket is felsorolta – a Ferrari pedig nem hagyta ki a lehetőséget, hogy rúgjon egyet rajtuk. A maranellói márka honlapján megjelent írásban, amelynek címe a sokat sejtető “Forma-1 vagy GP3?”, alaposan megadja az újaknak.

“A Ferrarinál dolgozók szinte nem is hittek a szemüknek, amikor a ma reggeli lapokban meglátták a jövő évi jelentkezők listáját. A listán egyetlen igazán híres név sincs, nem látni olyat, aki képes lenne fejenként 400 eurót fizetni a vendégek helyeiért a lelátókon (nem beszélve az utazás és a szállás költségeiről). Wirth Research, Lola, USF1, Epsilon Euskadi, RML, Formtech, Campos, iSport: ezek az új csapatok, amelyekkel a kétkategóriás F1-bajnokságát szeretné elindítani Mosley.”    

“Minden tiszteletünk mellett, ilyen csapatokkal működhet ugyanolyan értékű világbajnokság, mint a mai Forma-1, amelynek történetét a Ferrari és a nagy gyári csapatok írták? Nem lenne jobb Formula GP3-nak hívni inkább?” – állt a közleményben.

Miután ma délután kiderült, hogy a bíróságon elbukott a Ferrari keresete, az FIA így reagált a döntésre:

“Egyetlen résztvevőnek sem szabadna a saját érdekeit a sportéi fölé helyeznie. Az FIA, a csapatok és az üzleti partnereink 2010 után is a Forma-1 javáért dolgoznak majd.”