Adrian Sutil eddig két Monacói Nagydíjon vett részt, és mindkét alkalommal meglepetést okozott. 2007-ben a német újonc a sereghajtó Spykerrel megnyerte az esős harmadik szabadedzést, majd tavaly a szintén esős versenyen a negyedik helyig kapaszkodott, mielőtt Kimi Räikkönen kilökte volna nem sokkal a verseny vége előtt.

Sutil az idei Kínai Nagydíjon is nagyot autózott a vizes pályán, de nem tudta pontokra váltani a jó teljesítményt, ugyanis nem sokkal a vége előtt összetörte az autót, azonban a tavalyi monacói eset sokkal fájdalmasabb.

“Életem egyik legjobb és egyben legrosszabb momentuma volt! Eltartott pár hétig, mire túltettem magam rajta, de még most is itt motoszkál egy kicsit. Kínában is hasonló érzés volt, hihetetlen, amikor az ember ül az autóban, és egyszer csak mindennek vége” – mondta a 26 éves pilóta.

Sutil, akit már nyugodtan nevezhetünk esőmenőnek – 2007-ben a szintén vizes japán pályán szerezte eddigi egyetlen pontját -, most is örülne a csapadéknak.

Idén újra megmutathatja

Idén újra megmutathatja

Idén újra megmutathatja


“Ha esik, megint összejöhet valami különleges. Nagyon szeretem a monacói pálya kihívásait, az utcák szűkek, mindenütt korlátok vannak, minden hiba a falban végződik. Nagyon ügyesen kell kézben tartani az autót. Itt igazán sokat számít a pilóta, ha mer kockáztatni és szereti az utcai pályát. Monacóban igazán megmutathatja az ember, hogy milyen jó. Ha ott jól megy az ember, akkor biztosan gyors versenyző” – magyarázta Sutil.
 
“Monacóban mindig elég jó voltam, így vannak elvárások, de nem érzek nyomást. Nem foglalkozom ezzel. Ha lehetőség adódik, igyekszem majd élni vele.”