Kimi Räikkönen nem a legjobb arcát mutatja az idei szezonban, bár rosszabb eredményeiben benne van a Ferrari gyengélkedése. Mindössze egyszer tudott eddig pontot szerezni a finn pilóta, ennek ellenére biztos benne, hogy fog még idén a dobogó tetején állni a maranellói gárda.

“Néha ilyen az autóversenyzés” – mondta el Räikkönen sokadszor. “Hihetetlenül keményen próbálsz javulni, aztán hirtelen minden a tervekkel ellentétesen sül el, mint legutóbb Spanyolországban. Negatív pillanatok és rossz döntések hihetetlen sorozata miatt zártam pocsék hétvégét, az egyetlen örömteli dolog az, hogy az autó teljesítménye jelentősen javult a korábbi futamokhoz képest.”

Räikkönen szerint ez pozitív előjel a szezon hátralévő részére nézve, a világbajnokság ugyan elúszott, mégsem adja fel a harcot. “A világbajnoki címért már nehéz harcolni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennék motivált. Újra nyerni akarok, és biztos vagyok benne, hogy fogunk is.”

“Dolgozni fogunk az autón, hogy még versenyképesebb és különösen megbízhatóbb legyen, már láthattuk, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Monaco következik, ahol már voltak nagyszerű hétvégéim, de ez egy nagyon nehéz verseny. Jó lenne dobogós helyért küzdeni, csakhogy a pálya a többinél is kiszámíthatatlanabb. Döntő lesz az időmérő, egyetlen hiba sem fér bele.”