Heikki Kovalainen több élmenőhöz hasonlóan nem kezdte túl jól a szezont, már az első öt versenyen elveszítette minden esélyét a világbajnoki címre. Mindössze két versenyt fejezett be a McLaren finn pilótája, ezeken négy pontot gyűjtött, de ez nem jelenti azt, hogy ne készülne százszázalékos erőbedobással a hátralévő versenyekre.

“Nem búslakodom a történtek miatt” – jelentette ki Kovalainen. “Hogy őszinte legyek, kicsit karakterépítőek is ezek a kudarcok, most kell nagyon erősnek és koncentráltnak lennem. Ez az a pont, amikor könnyű lenne elveszni és mindenre panaszkodni, én viszont azt mondom, tovább kell menni: mindazt, ami eddig történt, elfelejteni és visszavágni. Ez minden, amit tehetünk.”

Új első és hátsó szárnnyal utazik a McLaren Monacóba, a wokingiak reményei szerint a módosítások révén újra az élmezőnyben lehet Kovalainen és Lewis Hamilton. “Várom a versenyt, szerintem nagy lépéseket tettünk előre. Örülök ennek, mert nem akarom feladni, jó eredményeket akarok elérni, a változtatások pedig sokat segíthetnek ebben. Sokan megfeledkeznek róla, mennyit fejlődtünk az első verseny óta, a magam részéről én még egyáltalán nem írtam le ezt a szezont!”