A Forma-1-be két éve üstökösként berobbant Lewis Hamiltonnak bőven kijutott a sport árnyékosabb oldalából is eddigi pályafutása alatt. A 2007-es kémügy, a versenyeken rendszeresen begyűjtött büntetések, a pilóták jelentős részének ellenszenve és nem utolsósorban az év eleji hazugságbotrány miatt egyre rosszabbul érzi magát az angol az F1-ben, az pedig már csak a hab a tortán, hogy a tavaly megszerzett címét aligha lesz képes megvédeni idén a gyenge McLarennel.

“Eléggé a nyakamba szakadt minden. Olyan érzés, mint amikor valakit ártatlanul küldenek börtönbe. Így érzem magam, persze tudom, hogy az Ausztráliában történteknél hibáztam” – utalt a versenybírók félrevezetésére a világbajnok a Timesnak nyilatkozva.

“Szeretnék egyszerű versenyző lenni, nem politizálni jöttem a Forma-1-be. Régen igazán élveztem az F1-et, de ennek egy része már elmúlt. Mielőtt az F1-be kerültem volna, el sem tudtam képzelni, hogy ennyi politika lesz majd. Egészen megdöbbentett. Túl sok időt és energiát visz el. Sajnos a Forma-1 így működik. Az alsóbb kategóriákban sokkal jobb, ott az emberek, a csapatok csak a versenyzéssel foglalkoznak” – magyarázta a 24 éves pilóta.

Hamilton azt állítja, hogy a pályán nyújtott teljesítményére nem hatnak ki a háttérben zajló dolgok, de minden másra igen: “A versenyzésemet nem befolyásolja ez az egész, azt nem hagyom. De az egész életemre kihat.”