A Brawn GP bemutatkozása óta az idei öt futamból négyet megnyert, toronymagasan vezeti a konstruktőri bajnokságot, és az egyéni küzdelemben is Jenson Button és Rubens Barrichello áll az első két helyen.

Az eddig egy futamot nyerő Red Bull Sebastian Vettel harmadik és Mark Webber negyedik helyének köszönhetően a második, igaz, majdnem 30 pontos hátránnyal, Ross Brawn mégis tőlük tart.

“Nagyon úgy néz ki, hogy ők az egyetlen ellenfél, nem? Úgy tűnik, hogy ők és mi láttuk meg legjobban a szabályváltozásokban rejlő lehetőségeket, és nagyon jó csapatuk van. Más csapatok is feljebb kapaszkodhatnak az idény folyamán, de hosszú távon, a bajnokság tekintetében a Red Bull az egyetlen igazi fenyegetés számunkra” – magyarázta az angol.

Brawn szerint korábbi csapata, a Ferrari “óriási fejlődésen ment keresztül” az idény kezdete óta, de még nem dőlhetnek hátra: “Lehet, hogy a Spanyol Nagydíj csak egyszeri bravúr volt, mert jól feküdt nekik a pálya. Sok dolguk van még, mielőtt a győzelmekre gondolhatnának.”

Csak a Red Bulltól tartanak
Csak a Red Bulltól tartanak

Brawn: Csak a Red Bull veszélyes

Brawn: Csak a Red Bull veszélyes

Csak a Red Bulltól tartanak
Jól jött Massa jó formája
Brawn: Csak a Red Bull veszélyes 8
Fotó megosztása:
Jól jött Massa jó formája

Jól jött Massa jó formája

Jól jött Massa jó formája


A Brawnnak persze jól jött a Ferrari – pontosabban Felipe Massa – jó teljesítménye, hiszen a brazil majdnem az egész futamon sikeresen tartotta fel a Red Bull párosát, míg Button és Barrichello bebiztosíthatta az idei második kettős győzelmet.
 
“Másképp alakulhattak volna a dolgok a bajnokságban, ha a Ferrari nem tartja fel őket. A Red Bull komoly fenyegetést jelent, azt hiszem, nem láttuk még az igazi tempójukat.”

Hogy az előnyt megőrizze, a Brawn Monacóba és a júniusi Brit Nagydíjra is visz fejlesztéseket, a július közepén megrendezésre kerülő Német Nagydíjra pedig újabb átfogó csomaggal készül a csapat. “Sosem lehet tudni, hogyan alakulnak a dolgok. Az embereink keményen dolgoznak. A cél a Német Nagydíj, akkor jön az újabb nagy frissítés” – árulta el Ross Brawn.