Kimi Räikkönen már a Spanyol Nagydíj időmérőjének első szakaszán sem jutott túl, a Ferrari látszólag ugyanazt a hibát követte el a finnel, mint Malajziában Felipe Massával. Sepangban a brazil azért maradt le a folytatásról, mert a maranellói gárda meg akart spórolni egy garnitúra gumit, és az első harmad végén nem küldte vissza a pályára.

Barcelonában a Ferrari hivatalosan el akarta ismerni, hogy a csapat hibája okozta Räikkönen kiesését is, az öntörvényűnek ismert finn pilóta azonban saját szakállára nyilatkozott és magára vállalta a felelősséget. “Én nem akartam még egyszer kimenni a pályára” – nyilatkozta szombaton Räikkönen.

A Ferrarinál azért buktak ki a finn szavai miatt, mert az efféle kijelentések alááshatják a csapategységet, ahogy a győzelmekben, úgy a hibákban is benne van mindenki. Sokaknak nem tetszik az sem, hogy Räikkönennek jóval nagyobb beleszólása van az időmérő-stratégia kialakításába, mint Massának, a barcelonai események miatt most tetőfokára hágott a feszültség.

A Daily Star szerint néhány ferrarisban felmerült, hogy Räikkönent esetleg ki kellene rúgni, a lap hivatkozott viszont Luca di Montezemolo elnökre is, aki állítólag közölte a menedzsment tagjaival, hogy a finn magas fizetése ellenére sem áldozható fel. Stefano Domenicali is csitította a kedélyeket: “Biztos vagyok benne, hogy mindenünk megvan a feltámadáshoz” – mondta a csapatfőnök.