A Spanyol Nagydíjon Rubens Barrichello kiváló rajttal a harmadik helyről Jenson Button elé, az élre ugrott, de a futamon az angol a menet közben váltott kétkiállásos stratégiájával mégis elé került, így a veterán brazilnak csak a dobogó második foka jutott.

Barrichello a verseny után szemmel láthatóan csalódott volt később pedig meglebegtette, hogy a csapat szándékosan kényszerítette a második helyre. A csapatfőnök, Ross Brawn cáfolta, hogy favorizálták volna Buttont, annak pedig egyenesen örül, hogy a brazil kibukott:

“Rubens elkeseredése természetes. Nem is akarnék olyan versenyzőt, aki nem keseredne el, ha legyőzik. Szóval az, hogy elégedetlen, egészséges jel, inkább az lenne furcsa, ha belenyugodott volna, hogy másodikként ért célba Jenson mögött” – mondta a tulajdonos-csapatfőnök.

Bár Button ez eddigi ötből négy futamot megnyerve vezeti a bajnokságot, Barrichello pedig 14 ponttal lemaradva áll a második helyen, Brawn elégedett a teljesítményével, és inkább külső okokkal magyarázza a gyengébb eredményt.

Az lenne a baj, ha nem háborogna
Az lenne a baj, ha nem háborogna

Brawn örül, hogy Barrichello kiborult

Brawn örül, hogy Barrichello kiborult

Az lenne a baj, ha nem háborogna
Brawn nagyon elégedett a veteránnal
Fotó megosztása:
Brawn nagyon elégedett a veteránnal

Brawn nagyon elégedett a veteránnal

Brawn nagyon elégedett a veteránnal


“Azt hiszen, Rubens egy kicsit peches volt eddig, pedig ennek nem szabadna belejátszania. Kínában nagyon erősnek látszott, száraz pályán még jobbnak is, mint Jenson. Aztán eső jött és gond volt a fékkel, az egyik hátsó tárcsa elégett, ami igencsak izgalmassá tette az életét. A bahreini időmérőn agresszív stratégiával az élre szerettük volna juttatni, de ez nem sikerült, mert gond volt az első szárnyával” – magyarázta Brawn.

“Elégedett vagyok Rubens idei teljesítményével. Nagyon sokkal hozzájárult a csapat munkájához, az autó fejlesztéséhez. Értékes műszaki információkat ad, egész egyszerűen csak nem jöttek ki jól a dolgai eddig. Jenson elképesztően teljesít, ő a mérce, de Rubensszel is elégedett vagyok, és biztos vagyok benne, ha sima hétvégéje lesz, ő is győzhet” – igyekezett a főnök balzsamos szavakkal enyhíteni Barrichello hétvégi csalódását.