Míg Jenson Button barcelonai győzelmével az eddigi megszerezhető 45 pontból 41-et tudhat magáénak, a tavaly a bajnoki címről egy ponttal lemaradt Felipe Massa két ponttal áll eddig, miután a negyedik rajthelyét nemhogy dobogóra nem tudta váltani a Spanyol Nagydíjon, de kis híján be sem fejezte a versenyt az elrontott tankolása miatt.

A brazil a futam után elismerte, hogy számukra már véget ért a bajnoki küzdelem:

“Elfelejthetjük a bajnokságot!”

Massa: Számunkra vége! 1

“Már nem tudjuk beérni Buttont a bajnokságban. Realistának kell lennünk – ötből négy futamot megnyert. Még ha hatalmasat is javulunk, és három-négytizeddel eléjük kerülünk, akkor is gyűjthetik a pontjaikat, ezt elfelejthetjük.”

Massa ezzel együtt pozitívnak találta a hétvégi tapasztalatokat.

“Az időmérő második szakaszában csak kéttizeddel, a harmadik szakaszban pedig az üzemanyag miatt négytizeddel voltunk lemaradva (a Brawntól), a versenyen is nagyjából ez a helyzet. Kéttized a versenytávon elég nagy különbség, egyelőre így áll a helyzet, még hátrányban vagyunk. Hogy a Red Bull milyen, nem tudom, hiszen Vettel szinte végig mögöttem volt, és nem tudom, hogy feltartottam-e vagy ő is ilyen tempóra volt képes.”

“Még javulnunk kell, de ha összehasonlítjuk a mostani autót a korábbival, nagy az előrelépés. Ez igazán biztató.”

A töltéssel volt gond Massánál

A töltéssel volt gond Massánál

A töltéssel volt gond Massánál


A verseny utolsó köreiben Massának lassítania kellett, hogy spóroljon az üzemanyaggal, ugyanis egy körrel kevesebbre elegendő került az autójába a kelleténél. A dolog két pozícióba került, és hajszálon múlott, hogy egyáltalán sikerült a célba érés. A brazil versenyző elmondta, hogy nem taktikai, hanem műszaki hiba miatt alakult így:

“Nem a számításaink voltak rosszak, az üzemanyagtöltőn múlott. Hogy az emberi vagy műszaki hiba volt-e, nem tudom. Meg kell majd vizsgálnunk, mert nagyon bosszantó. Az ember végigküzdi az egész futamot, aztán vissza kell vennie. Végig spóroltam a harmadik etapban, de nem volt elég, el kellett engednem Vettelt. Fernando (Alonso) is megelőzött, és majdnem Nick (Heidfeld) is, elégelkeserítő volt.”