Látatlanban Lewis Hamiltont tartották a világbajnokság első számú esélyesének a brit fogadóirodák, amelyek nem vették komolyan a téli tesztidőszak eredményeit. Vesztükre, mert a fogadók közül viszont sokan láttak fantáziát a Brawnnal parádézó Jenson Buttonban, a William Hillnél is szép pénzeket tettek az angolra.

Be is pánikoltak az illetékesek az első két futam után, alaposan átírták az eredeti listát: hirtelen Button világbajnoki címe érte a legkisebb nyereményt, Hamilton pedig visszazuhant a középmezőnybe. A Spanyol Nagydíj időmérője után egyenesen outsidert csináltak a világbajnoki címvédőből, a William Hill 81-szeres pénzt fizetne, ha a mclarenes netán megnyerné a barcelonai versenyt.

Különösen érdekessé teszi a helyzetet, hogy Hamilton spanyol sikerére csak kicsivel kisebb nyeremény reményében lehet fogadni annál, mint hogy Jenson Button az idény összes hátralévő versenyét megnyeri. A Brawn angol pilótájának vasárnapi diadala 1,57-szeres pénzt ér, Sebastian Vettel ötszörös, Rubens Barrichello nyolcszoros pénzt fizetne.

“Micsoda fordulat egyik évről a másikra, Button egyre feljebb tör, miközben Hamiltonból lúzer lesz” – mondta a számokról Rupert Adams, a William Hill szóvivője.