Eddig is biztosra lehetett venni, hogy Lewis Hamilton idén nem lesz újra világbajnok, a McLarennél azonban mindenki tartotta magát a kincstári optimizmushoz. Hivatalosan senki nem mondott le a vb-címről, ám Hamilton a Spanyol Nagydíj után kimondta, amit ki kellett.

Nem volt könnyű versenye az angol pilótának, majdnem belekeveredett a rajt utáni tömegkarambolba és alaposan visszaesett, innentől csak a tisztes helytállásban bízhatott. Végül kilencedik lett, körhátránnyal a győztes Jenson Button mögött.

“Mit mondhatnék? Ahogy mindig, most is kitettem a szívemet a pályára, de ez az autó egyszerűen nem megy. Nincs tapadás, akármit csinálok” – kesergett Hamilton a BBC-nek. “Biztos, hogy nincs olyan autóm, amellyel megnyerhetném a bajnokságot, ez azért különösen fájó, mert a csapat fantasztikus munkát végzett.”

“Minden hétvégén ugyanez a helyzet, keményen dolgozunk, a megbízhatóság nagyszerű, a hangulat fantasztikus, mégsem tudok olyan autóba ülni, amellyel az első helyért harcolhatnék. Senki nem érti, mi folyik itt, az autó egyszerűen rossz, hiába taposok ki belőle mindent, nincs remény a jó eredményre.” Hamilton azért elismerte, a versenyzésben ezek a rosszabb periódusok is benne vannak, küldött egy nagy gratulációt Buttonnak is.