Fernando Alonso Barcelonában a szokásos csütörtök délutáni versenyzői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a hazugságbotrányba keveredett Lewis Hamilton hamar lemoshatja magáról az ügy foltját, ha jól versenyez.

“Mindig is mondtam, hogy amikor a McLarennél eltöltöttem egy idényt, nem volt gondom Lewisszal. Jó versengés volt közöttünk, arra ösztönöztük egymást, hogy a határainkat próbálgassuk, igazából élveztem is, talán egy kicsit hiányzik is ez. Gondjaim csak a nagyfőnökökkel voltak és a csapat filozófiájával, ezért úgy döntöttem, hogy továbbállok, de Lewis mindig is nagyszerű versenyző volt, jó bajnok, már az első idényében a címért küzdött és a másodikban meg is nyerte” – mondta a spanyol Hamilton mellett ülve.

“A jó hírét vagy akármije is sérült, azzal állíthatja helyre a leggyorsabban, ha ezután is győzni fog. Örömet szerez az embereknek, a szurkolóinak – ez a legfontosabb, ez a dolgunk” – tette hozzá.

Az hazugságbotrányra vonatkozó kérdést természetesen maga Hamilton sem kerülhette el.

“Azt hiszem, egyszerűen tovább kell lépnem, és tennem a dolgom. Meg kell maradnom önmagamnak, alázatosan kell viselkednem, igyekszem a lehető legjobban végezni a munkám, és akkor remélhetem, hogy az emberek jobban megértenek, és rájönnek, hogy igazából jó ember vagyok” – mondta a világbajnok.