A csapatok szervezete, a FOTA tegnap Londonban ülésezett, majd nyilatkozatban jelezte, hogy sürgősen tárgyalásokat kezdeményez az FIA-val a 2010-re bevezetett kiadási plafonról. A nagy csapatokat azért aggasztja a 40 millió fontos önkéntes korlát, mert ha nem vállalják, technikai hátrányba kerülnek, az önkorlátozással járó leépítéseket viszont nem képesek a következő szezonra véghezvinni.

Az F1 gazdasági ura, Bernie Ecclestone szerint a nagy gyártók hozzáállása rossz.

“A nagy csapatok egyszerűen nem értik meg, mert nincs a DNS-ükben, hogy a Forma-1-en keresni is lehet. Ők csak költeni, költeni és költeni akarnak. Fura, hogy amikor a gazdaság világában mindenki igyekszik visszafogni a kiadásokat, ilyen ajánlatot kapnak, és mégsem kérnek belőle” – mondta a kisember.

“De hogy néz az ki, hogy a veszteséget termelő gyártók visszautasítják a költségcsökkentési lehetőséget?” – tette hozzá.

Elég a pénzszórásból!
Elég a pénzszórásból!

Ecclestone beszólt a csapatoknak

Ecclestone beszólt a csapatoknak

Elég a pénzszórásból!
Nem jöhet akárki
Fotó megosztása:
Nem jöhet akárki

Nem jöhet akárki

Nem jöhet akárki


A jövőre tervezett költségplafon egyébként óriási érdeklődést generált az F1-be törekvők körében, a versenyautó-gyártó Lolától az amerikai USF1-on és az Aston Martin-os David Richardson keresztül a GP2-es csapatokig mindenki kipróbálná az olcsó Forma-1-et. Jövőre 13 csapat nevezhet a versenysorozatba, így három új alakulat kaphat helyet a rajtrácson.

Bernie Ecclestone előre biztosít minden aggódót, hogy nem fognak azért boldog-boldogtalant beengedni a száguldó cirkuszba:

“Nem érkezési sorrendben kapnak helyet az új csapatok! Nem fogunk visszatérni a régi rendszerhez, amikor bárki jöhetett, aztán pár futam után kidőlt, mert elfogyott a pénz. Csak három csapat kell.”