A 2007-es világbajnok több mint egy évvel ezelőtt, a tavalyi Spanyol Nagydíjon győzött utoljára, az azóta lezajlott 18 futamon nem sikerült ismételnie. A mostani barcelonai hétvége kapcsán arról beszél, hogy ennek ellenére nem kopott meg a motivációja.

“2008-ban Barcelonában volt az eddigi legjobb ferraris hétvégém: megszereztem a pole-t, győztem a futamon és a leggyorsabb kört is én futottam. Párszor azóta is közel kerültem a győzelemhez – Magny-Cours-ra, Montrealra és Spára gondolok -, de ilyen-olyan okból nem jött össze. Egy versenyző azonban sosem veszti el a vágyát, hogy győzzön, én is újra szeretném érezni a sikert, amilyen hamar csak lehet” – írta a finn.

Egy éve sikerült utoljára

Egy éve sikerült utoljára

Egy éve sikerült utoljára


“A négy Európán kívüli futam után igazán jó visszatérni az öreg kontinensre. A barcelonai pályát pedig különösen szeretem, hiszen már kétszer is tudtam ott nyerni. Örültem, amikor a csapattól hallottam, hogy az új aerodinamikai csomag az első jelek alapján jónak tűnik, alig várom a pénteki szabadedzést. Voltunk már itt márciusban is, de a tesztek alapján nehéz felmérni az erőviszonyokat, főleg, hogy azóta az autók is sokat változtak. Az új csomaggal jobb lesz a leszorítóerőnk, de a többiek is hoznak újításokat, majd meglátjuk, ki végzett jobb munkát!”

Räikkönen azt is kiemeli, hogy mivel Barcelonában nagyon nehéz az előzés, kulcsfontosságú lesz a minél jobb kvalifikáció, nem szeretne ugyanis a mezőny sűrűjébe beragadni. A világbajnok bízik benne, hogy a KERS-szel felszerelt Ferrarival képes lesz majd pozíciókat szerezni a pályán.

“Eddig csak három pontot gyűjtöttem. A bahreini hatodik hely elfogadható eredmény volt, de most már magasabbra kell törni. Pár napot otthon töltöttem Svájcban, és az ott folyó hoki-vb-n szurkoltam a finn csapatnak. Hétfőn nagyon jól játszottunk Kanada ellen, az a meccs is bizonyította, hogy sosem szabad semmit feladni, a végsőkig kell küzdeni. Mi is erre törekszünk a Ferrarinál.”