Kemény pofonként értelmezhette Ron Dennis, hogy múlt héten a McLaren egyetlen képviselője sem jelent meg azon a ceremónián, amelyen életműdíjat vehetett át. Még Lewis Hamilton is távolmaradt az eseménytől, pedig Dennis sokat tett pályafutása előmozdítása érdekében, gyerekkorától fogva figyelte fejlődését és segített neki, amiben csak lehetett. Brit lapok Hamilton egyértelmű elfordulásaként értelmezik a történteket.

Dennist, aki nemrég minden, a McLaren Forma-1-es tevékenységével kapcsolatos ügyből kiszállt, a Sport Industry Awards díjátadóján tüntették ki életműdíjjal. Mika Hakkinen és Alain Prost is ott voltak a ceremónián, csakúgy, mint a vb-éllovas Jenson Button, a McLaren képviselői számára fenntartott asztalt azonban végül meg sem terítették, mert senki nem igazolta vissza részvételét.

A Daily Telegraph szerint úgy volt, hogy Hamilton elmegy a díjátadóra, de végül meggondolta magát, egyértelműsítve, hogy saját egyéni döntéséről van szó. Más források szerint Hamilton soha nem mondta, hogy elmegy a ceremóniára. A Daily Mail a McLaren egyik alkalmazottját idézve azt írta, hogy az egész ügy “mélyen politikai” és hogy kapcsolatban állhat Dennis távozásával és a hazugsági botránnyal.