Tavaly minden idők talán legizgalmasabb évadzárója zajlott a Forma-1-ben, amikor is Felipe Massa és Lewis Hamilton csatáztak a világbajnoki címért. Nem ez az első eset, hogy a Ferrari és a McLaren pilótái az évad végén döntenek a bajnoki címről, s a felfokozott izgalom sem új keletű.


1989-ben Ayrton Senna és Alain Prost a McLaren két versenyzője egymással csatáztak a végső sikerért, amelyet azután komoly rivalizálás után a francia nyert meg. Talán épp a csapaton belüli viszály miatt Prost 1990-ben a Ferrarihoz igazolt, ahol képes volt ugyanúgy versenyre kelni a brazil fenoménnal.

Az évad utolsó előtti versenyére úgy érkeztek Japánba, hogy matematikailag mindketten esélyesek voltak még. Senna a pole-ban, Prost közvetlenül mellette. A lámpák kialudtak, elrajtoltak, szinte egyszerre értek az első kanyarba, ? majd összeütköztek, mindketten kiestek. Nem épp a legdiadalmasabb győzelem, de Senna ezzel már az utolsó futamtól függetlenül bajnok lett.


A Ferrari most elárverezi azt a Ferrari 641/2 F1 versenyautót, amelyben Prost az ominózus eset során ült. A #121-es karosszéria persze ennél szebb emlékekkel is bír, két harmadik, két második helyet és egy győzelmet is magáénak tudhat. Az 1990-es évad után a kocsi megjárt számos amerikai és japán gyűjteményt, majd a Ferrari visszavásárolta és felújította azt.

Jövő hónapban azonban újra eladósorba kerül, az előrejelzések szerint akár 300-400 ezer eurós ár sem elképzelhetetlen.

Az ominózus baleset: