Komplett új aerodinamikai csomaggal készül a Ferrari a soron következő Spanyol Nagydíjra, amellyel a csapat jelentős előrelépést tervez a sebességük tekintetében. Ezt Marc Gené a csapat tesztpilótája árulta el.  

“Bahreinben a leggyorsabb körünkön fél másodperccel voltunk rosszabbak a Brawnnál, Barcelonára remélhetőleg ledolgozzuk ezt a hátrányt, talán még többet is javulunk” – mondta el a katalán fiatalember, akivel az AS spanyol lap beszélt a Spanyol Nagydíj kapcsán tartott prezentáción.

Gené nem véletlenül van Spanyolországban. No persze onnan származik, ám a pletykák szerint a Ferrari egy titkos tesztet folytat Barcelona közelében egy reptéren. Ezzel szabályt nem szegnek, hiszen nyolc nap egyenes vonalú teszt  idén engedélyezett.

Hosszú évek óta a legnagyobb újítás

Hosszú évek óta a legnagyobb újítás

Hosszú évek óta a legnagyobb újítás


Várhatóan az új modellen teljesen más első és hátsó vezetőszárnyak lesznek, ugyanakkor a duplafedeles diffúzor is feltűnik majd. Emellett az olasz csapat nem mond le a fékenergia-regeneráló rendszerről sem. “Olyan autónk van, aminek szüksége van a KERS-re. Voltak vele problémáink eddig, de tudjuk, hogy azzal gyorsabb – mondta Gené, aki leszögezte “Az F60B a legkomolyabb aerodinamikai átalakítást kapta, amit én valaha a Ferrarinál láttam.”

A csapatnak szüksége is van a javulásra, hiszen négy futam alatt mindössze 3 pontot szereztek. Azt is a legutóbbi bahreini futamon szerezte a hatodik helyen célba érő Kimi Räikkönen. Felipe Massa jelenleg nulla ponttal áll.