Szidás helyett támogatást!

Szidás helyett támogatást!

Bár a Bahreini Nagydíjon tisztességesen teljesített Nelsinho Piquet – még Flavio Briatore is megdicsérte -, de a kis brazil eddig finoman szólva sem rengette meg az F1-et. Piquet Fernando Alonsóval szembeni időmérős mérlege 0:22, és a versenyekről is inkább csak a néha mókás, néha kínos esés-keléseiről emlékszünk rá.

Piquet persze óriási nyomás alatt van a csapat kedvence, a kétszeres világbajnok Alonso mellett, és apja, az idősebbik Piquet szerint pont ez a gond, fiának nagyobb támogatásra lenne szüksége.

“Mondtam Flaviónak, hogy akkor hozhatja ki a legtöbbet Nelsonból, ha odaáll mögé. Ha a rádióban őrjöngenek a mérnökök, hogy rosszul vezet, amiért az első időmérős körén forgalomba került, akkor hogyan építse az önbizalmát?” – mondta a német Auto Motor und Sportnak 1981, ’83 és ’87 bajnoka.

A fiát az összes eddigi 2009-es futamra elkísérő idősebbik Piquet szerint a stratégiával is segíteni lehetne a pilótát: “Sokszor küldik ki nagyon megtankolva. A csapat is tudja, hogy gondjai vannak ezzel, ezért gyakrabban kellene időmérős beállításokkal autóztatni.”

Az 56 éves legenda szerint egyébként lassan magára talál majd a csemetéje: “Barcelonában még jobban megy majd, mint Bahreinben, már Nelsinho is érzi, hogy képes rá.”