Michael Schumacher 2006-os visszavonulása után továbbra is a Ferrari alkalmazásában maradt, a német súlyos milliókért alkalmi tesztpilótaként és tanácsadóként segítette a csapatot.

Többször is felmerült már, hogy őt kellene megtenni csapatfőnöknek, de jóval valószínűbbnek látszik az, hogy Schumi szerződésének idei lejárta után már nem is vállal újra szerepet Maranellóban – a jelenléte eddig sem volt nélkülözhetetlen, állítja az elnök, Luca di Montezemolo.

“Eljött néhány futamra tavaly, idén is ott volt az elején, és jön majd valamikor megint. De nincs felelős beosztása, mert nem ér rá, hogy Maranellóban legyen. Tanácsadóként ötleteket, javaslatokat ad, ennyi a szerepe, se több, se kevesebb” – mondta az olasz Bahreinben, utalva arra is, hogy Malajziában állítólag Schumi hibás döntése miatt úszott el Räikkönen futama.

Montezemolo is megerősítette Schumacher nemrég tett kijelentését, miszerint korábban a csapatfőnöki posztot is felajánlotta neki, de a német nem kért belőle: “Michael hozzáállása nagyon jó, de megértem, hogy az élete ma már másról szól. Így csak annyit kértem tőle, hogy legyen ott néhány futamon, és segítsen.”