Kimi Räikkönent sikerült kihozni a sodrából, a bravúrra egykori mclarenes csapattársa, David Coulthard volt képes. A jelenleg a Red Bull tartalékpilótájaként számon tartott, egyébként az egyik brit tévécsatorna szakkommentátoraként dolgozó skót megkérdőjelezte a finn pilóta képességeit, szerinte Räikkönen nem tud segíteni az autó fejlesztésében.

Coulthard úgy véli, a Ferrari akkor cselekedne a legjobban, ha a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót szerződtetné a Jégember helyére. “Soha nem éreztem úgy, hogy Kimi képes lenne vezetni egy autó fejlesztését” – írta Coulthard egy cikkben.

Räikkönen a finn tévécsatorna MTV3-nak adott interjújában válaszolt a vádakra. “Egyetlen olyan pilótát sem ismerek, aki autókat fejlesztene” – mondta Räikkönen. “Vicces ilyen megjegyzéseket hallani egy olyan embertől, aki soha nem ért el semmit. Micsoda fickó!”

Nem csupán Räikkönen, Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke is ellentmondott Coulthardnak. “Tény, hogy nagyon érzi, mitől lesz gyorsabb az autó, kifejezetten intelligens is” – méltatta a finnt Whitmarsh. “Amíg nálunk vezetett, mindig értékes információkat kaptunk tőle. Ritkán szólalt meg, de akkor csupa hasznos dolgot mondott.”