A Bahreini Nagydíj nagy eséllyel pályázik a 2009 legforróbb versenyhétvégéje címre – bár a Hungaroringen is előfordulhat még kánikula, na nem mintha szeretnénk! -, péntek óta a nappali hőmérséklet folyamatosan 35 Celsius fok felett járt, sőt a 40 fokot is elérte néha. A pályára kilátogatott nézők közül szombatig a szervezők jelentése szerint 120 fő igényelt orvosi segítséget a hőségből fakadó okokból.

A forróság természetesen nemcsak a szórakozni érkezőknek, hanem a pálya dolgozóinak sem tesz jót. A bahreini pálya orvosi vezetője számukra külön tájékoztatót tartott a folyamatos folyadékpótlás fontosságáról.

Színesítettek

Színesítettek

Színesítettek


“Délelőtt tartottunk egy eligazítást a pályamunkásoknak, ahol felhívtuk a figyelmüket, hogy igyanak sokat, és az italukba keverjék bele az általunk kiosztott rehidratáló oldatot. 9000 csomagot adtunk ki ebből” – magyarázta Dr. Amdzsad Dib Obajid.

A pálya vezetője, Martin Whitaker is kiemelte, hogy minden lehetséges módon igyekeznek enyhíteni a kánikulát: “Sok-sok víz van a pályán mindenütt, és vízspriccelőkkel is segítünk, sokan használják ezeket.”

A pályán a körítésen is sokat dolgoztak 2009-re. A korábban egyszerűen homokszínűre mázolt bukótereket élénk színű festményekkel és feliratokkal tették sokkal látványosabbá, és több számtalan lobogóból álló zászlóerdő is igazi különlegességet jelent.

“Lenyűgöző zászlóerdők színesítik a pályát, és ez nem csak Bahreinben, hanem általában a Forma-1-ben is igazi újdonság. Az élénk színekkel és anyagokkal szerettünk volna egy újabb dimenziót nyitni a pályán” – nyilatkozta Whitaker.

Igyekeznek feldobni az üresjáratokat

Igyekeznek feldobni az üresjáratokat

Igyekeznek feldobni az üresjáratokat


A pályán a versenyek között ejtőernyősök, akrobaták, gólyalábas előadók szórakoztatják a nézőket, ma pedig a rajtrácson egy nagy attrakció készül a futam előtt: a magyar szabadulóművész, a csillagszemű David Merlini igyekszik majd megdönteni korábbi víz alatti lélegzet-visszatartási rekordját. Az illuzionistának 21 perc feletti időt kell kibírnia az üvegkalitkájában a bahreini közönség előtt.

A délután 14 órakor kezdődő futamra egyébként a meleg mellett 40-45 km/órás szélet is jósolnak, így a homokvihar réme ott ólálkodik a verseny körül, bízzunk azonban benne, hogy nem kell elhalasztani vagy félbeszakítani a nagydíjat az időjárás miatt!