Hamiltonon múlott Button győzelme 2 A 2009-es Bahreini Nagydíj dobogósainak nyilatkozatai:

Jenson Button (1.):

Kemény verseny volt. Persze lehet mondani, hogy én vezettem a nagy részén, de ezúttal nem volt meg az a tempónk, mint korábban. Azt hittem ezek a srácok (Vettel és Trulli) utol is érnek. A rajtnál Lewis Hamilton elém került, azonnal visszatámadtam, de őt nagyon nehéz megelőzni. Az első próbálkozásnál még megnyomta a KERS-t, így nem ment a dolog, de másodikra igen. Azt hiszem, azon múlott a versenyem, hogy megelőztem Lewist. Fontos volt a futam eleje is, jó tempó kellett, mert Vettel hosszabb középső etapot választott.

Kis csapat vagyunk, mindenki kétszer annyit dolgozik, mint máshol, így nagyon boldog vagyok, hogy ezzel az eredménnyel utazunk vissza Európába. Van még számos dolog, amin változtatni kell az autón, úgyhogy még javulhat is. Őszíintén szólva igen nehéz futam volt, de nagyon élvezetes!

Sebastian Vettel (2.):

Nagyon jó eredmény ez számounkra, de elég nehéz volt. Jól rajtoltam, de aztán meglepődtem, hogy Lewis a rajtnál ott volt mellettem. Valószínűleg a varázsgomb használatával (KERS) került mellém, így már hárman voltunk az első kanyarban, nem fértünk volna el, ezért el kellett engednem Jensont is. Vesztettem rögtön két helyet. Majd beragadtam Lewis mögé, nem tudtam megelőzni elsőre, utána pedig egyre kopottabbak lettek a gumik.

Viszont én tovább maradtam a pályán, így visszakerültem Lewis elé, de ekkor meg Jarno mögé ragadtam be, ami kissé tömkre tette a versenyemet A második tankolás után viszont őt is megelőztem. Fordult a kocka, én voltam előbb, láttam, hogy közel van, de nem hibáztam.

Egyre jobb az autónk, azt hiszem, hamarosan beérjük a Brawnt.

Jarno Trulli (3.):

A rajtnál volt egy kis gondom a motorral, nem pörgött fel rendesen, így helyeket vesztettem, Timo (Glock) mögé kerültem. Tudtam, hogy tovább kinn leszek, mint a csapattársam, de nem könnyű valaki mögött menni.

Csalódott vagyok, mert nagyon vártam, hogy megszerezzük Toyotának az első győzelmet. De sajnos az elején elvesztettem a helyeket. Számos csatát vívtam a középső etapban, és a keményebb gumikon nem voltam túl gyors. Aztán a második kiállásokkor Sebastian elém jött vissza és elvette a helyemet, próbáltam hajtani őt, de harmadik lettem. Összességében nem rossz verseny, de szeretném, ha gyorsabbak lennénk.

A futambeszámolót ezen a linken találod, a világbajnokság állását pedig itt olvashatod.

A 2009-es Bahreini Nagydíj végeredménye:

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör