Nulla ponttal érkezett Bahreinbe a Ferrari, az istállónál igazi válsághangulat uralkodik. Talán ez az oka annak, hogy Luca di Montezemolo is elutazott a sivatagba, ahol az elnök tulajdonképpen sikeres időmérő edzést láthatott. Mindkét tűzpiros versenyautó eljutott a kvalifikáció utolsó harmadáig, a csapatnak Felipe Massa nyolcadik és Kimi Räikkönen tizedik helyével reális esélye van a pontszerzésre.

“Úgy tűnik, léptünk egyet előre, de messze még az út vége” – nyilatkozta Massa. “Boldog vagyok, hogy újra az első tízben lehetek, remélem, jó verseny vár rám holnap. Reggel tökéletesen kezelhetőnek tűnt az autó, de délutánra kicsit romlott a helyzet, túlkormányzottá vált, talán a pálya állapota miatt. Be kell érnünk a célba és szerezni pár pontot, a KERS sokat segíthet ebben, különösen a rajtnál.”

“Nehezen tudtam volna a tizedik helynél előrébb végezni” – értékelt Räikkönen. “Az első két szakaszban az autó jobb volt, mint reméltük, a hajrára viszont ismét nem maradt új szett lágy gumink. A KERS-szel erősebbek lettünk, de a nagy meleg miatt nehéz lesz a verseny. Cél a pontszerzés.”

Stefano Domenicali csapatfőnök a két Q3-as helyezés ellenére sem teljesen elégedett. “Világos, hogy ez még mindig nem ferraris eredmény, de most ennek is örülni kell” – kommentált Domenicali. “Holnap az lesz a legfontosabb, hogy eljussunk a kockás zászlóig, a várható hőségben nagy teszt előtt áll a megbízhatóságunk. Nem lehet más a célunk, mint hogy végre megszakítsuk a nullás sorozat.”