A McLaren versenyzője, Lewis Hamilton továbbra is tartja magát a téli szünetben tett kijelentéséhez. Annak ellenére lehetségesnek tartja, hogy megvédje világbajnoki címét, hogy három verseny alatt csupán négy pontot gyűjtött a Forma-1 2009-es idényében.

Mindkettőjüknek 4 pontja van

Mindkettőjüknek 4 pontja van

Mindkettőjüknek 4 pontja van


“Úgy gondolom, még mindig van esélyem, de azért néhány srác már eléggé elhúzott” – mondta riportereknek a 24 éves brit tegnap, majd hozzáfűzte: “Bármi történhet 14 verseny alatt, úgyhogy optimisták vagyunk. Csak folytatnunk kell a munkát a legjobb tudásunk szerint, s ha be tudjuk hozni a lemaradásunkat, akkor még utolérhetjük őket. Ha nem megy, akkor megtesszük, amit lehet, és a jövő évre készülünk.”

Hamilton ugyanakkor azt is elárulta, hogy nem ideges amiatt, hogy hamarosan meg kell jelennie az FIA Motorsport Világtanácsa előtt az Ausztrál Nagydíj után kirobbant hazugságügy miatt. Mint mondta, a hangulat a csapaton belül jobb, mint valaha és ő személy szerint teljesen elkötelezett a McLaren iránt.

“Nem gondolkodom ezen” – válaszolta arra a kérdésre, hogyan zárja ki a problémákat a tudatából. “Célunk van, el akarunk érni valamit, tovább dolgozunk anélkül, hogy hagynánk, hogy bármi is elvonja a figyelmünket. Jól érzem magam, és nem hagyom el a csapatomat, amikor a dolgok rosszra fordulnak.

A kép ugyan az mint tavaly, csak a középmezőnyben szenvednek

A kép ugyan az mint tavaly, csak a középmezőnyben szenvednek

A kép ugyan az mint tavaly, csak a középmezőnyben szenvednek


Jó és rossz időkben is összetartunk, és jól érzem, magam, ott ahol vagyok” – utalt azokra a pletykákra Hamilton, miszerint az édesapja a hazugságügy után el akarta vinni a csapattól – sőt az F1-ből – a fiát, akinek előírták, hogy csapat által gyártott hazugságokat mondja a bíróknak.

“Hosszú út áll előttünk, és remélhetőleg én még sokáig itt leszek” – biztosította lojalitásáról a csapatát Hamilton, amire lehet, hogy szükség is van, hiszen egyes pletykák szerint koránt sem olyan jó hangulat a McLarennél, mint a világbajnok lefesti.