Lewis Hamilton elsősége a múlté lett a Bahreini Nagydíj második edzésén, az élre megint az új sztárok kerültek.

Nico Rosberg idén már hatodszorra zárt első helyen a gyakorláson, de ez nem ér sokat, ha a csapat nem tud eredményt is hozó stratégiát kidolgozni a versenyre. A Williams pilótája mögött kéttizeddel az délután nagy részében nehéz tankkal a mezőny végében autózó Alonso végzett, a spanyol mögött viszont igazán szoros volt a verseny a végére, az első 13 versenyző nyolctizeden belül fejezte be a menetet.

Sutil és Fisichella is gyors volt

Sutil és Fisichella is gyors volt


A délelőtt még a táblázat alján elhelyezkedő Toyoták a top10-be ugrottak, Trulli a harmadik, Glock a nyolcadik lett. Jól ment a két Red Bull is, Sebastian Vettel és Mark Webber a 4-5. helyen zárt, megelőzve Jenson Buttont, és a meglepetésre a végig erős Force Indiá-s Adrian Sutilt, aki a hetedik helyig tornázta fel az autót.

Az első tízet Rubens Barrichello és a williamses Kazuki Nakajima zárta.

A tavalyi élmenők közül most  is Hamilton volt a legjobb a maga 11. idejével, csapattársa, Kovalainen viszont csak Nick Heidfelddel bírt el. A délelőtt még az élen haladó BMW-sek közül Kubica sem mutatott sokkal többet, a lengyel a 17. lett Kimi Räikkönen előtt.

Az előzetes tervekkel ellentétben a KERS nélkül autózó Felipe Massa a 16. idővel fejezte be a napot. A Ferrarira nehezedő nyomást a hétvégén egyébként az elnök, Luca di Montezemolo jelenléte is növeli majd, a feltehetően nem épp jókedvű olasz holnap már a helyszínen követi az eseményeket.

Az edzésen a versenyzők nagyon sok kanyart mértek el, szinte minden körben kilátogatott valaki a bukótérbe, vagy legalábbis megriszálta magát az autó a pilóta alatt. Nelson Piquet autójának egy kerékvető vágott oda alaposan, a Renault első szárnyának jobb oldala lekonyult, a brazil két körön keresztül szikrákat húzva ment a pályán.

Bahreini Nagydíj, 2. szabadedzés, Szahír, 2009.04.24.