A Kínai Nagydíjon a Force India fájdalmasan közel került a pontszerzéshez, Adrian Sutilt csak a körülmények és a balszerencse akadályozta meg abban, hogy egyedüli nullapontosként szégyenben hagyja a Ferrarit. A kiscsapat tulajdonosa és főnöke, Vijay Mallya a csalódás ellenére is elégedett:

“A csapat kínai teljesítménye nagyon biztató volt. Jól működtünk egységként, a megfelelő döntéseket hoztuk a bokszutcában, és újra bizonyítottuk, hogy ha a körülmények úgy adódnak, versenyképesek lehetünk. Adrian és Giancarlo (Fisichella) is fenomenálisan versenyzett, a csapat büszke lehetett rájuk. Tudom, hogy van még dolgunk, és az ilyen teljesítmények rendszeres ismétlése csak távolabbi cél, de úgy érzem, hogy az alapok jók. A lelkesedésünk nem csökken, máskor is meglepetést okozhatunk” – értékelt az indiai milliárdos.

Mallya a hétvégi Bahreini Nagydíj előtt komoly fejlesztési csomagot jelentett be:

Lassan, de biztosan

Lassan, de biztosan

Lassan, de biztosan


“A Bahreini Nagydíjon jelentős aerodinamikai frissítést tervezünk – új padlólemezzel és átmeneti diffúzorral. Többek között az első szárnyakra is kerülnek kiegészítő elemek és a módosított hátsó részhez igazodva az oldaldobozok alakja is változik” – sorolta Mallya. “Ezt a frissítést már az autó bemutatása óta terveztük, és bár a többiek sem állnak egy helyben, bízunk benne, hogy így mi is versenyben maradunk a mezőny többi tagjával.”

“Mint mindig, most is tudjuk, hogy nehéz lenne a pontszerzés, így nem is szabtuk ezt a célt Bahreinre. Ugyan Kínában Adrian majdnem minden várakozásnál előbb elérte a végső célt, de az a futam nem a valós formánkat mutatta. Ezután is elsősorban a megbízhatóságra és az egyenletes teljesítményre kell koncentrálnunk, hogy ugrásra készen álljunk, ha a körülmények úgy adódnak” – magyarázta a tulajdonos-csapatfőnök.