Nehezen hajlik a nyaka

Nehezen hajlik a nyaka

Michael Schumacher tavaly óta a superbike-versenyzéssel szórakoztatja magát, de a német bajnokságban vállalt idei első futamát kénytelen volt lemondani egy korábbi baleset miatt. A hétvégi szezonnyitót, a lusitzringi viadalt Schumi egy még februárban szerzett sérülése miatt nem vállalta.

A német szupersztár február elején a spanyolországi Cartagenában tesztelte a Holzhauer-csapat Hondáját, amikor nagyot bukott. Schumachert kórházba is szállították az esés után, de a versenyző rövidesen elhagyhatta az intézményt, és azt nyilatkozta, hogy nem esett komoly baja. Úgy tűnik, a kelleténél optimistább volt a pilóta.

“Pillanatnyilag legfeljebb egy biciklivel bírok el. Ha gyorsan fordítom a nyakamat, becsípődik. Lehet, hogy ebben a korban már lassabban gyógyulnak az ilyesmik” – mondta a 40 éves versenyző, hozzátéve, hogy ezután jobban megválogatja majd, hogy hol vállal kockázatot: “Cartagenában a nem megfelelő pályán vittem a határig a dolgot.”

Schumacher egyébként a következő két Forma-1-es futamra sem megy el, hogy a helyszínen tanácsokkal segítse a Ferrarit, a német a családjával utazgat inkább.