Bernie Ecclestone üzent Ron Dennisnek: a Forma-1 első számú ura szerint nincs jelentősége az egykori csapatfőnök félreállásának, a McLarent ettől még súlyosan megbüntetheti az FIA április 29-én összeülő Világtanácsa. A wokingi istállónak a Melbourne-ben történtek miatt kell felelnie, ahol Dave Ryan sportigazgató és Lewis Hamilton hamis információkkal vezették félre a versenybírókat.

Dennis múlt héten jelentette be, hogy 29 év után teljesen elszakad a McLaren Forma-1-es részlegétől és a jövőben a cég utcai sportkocsijainak fejlesztését irányítja. Ecclestone úgy sejti, Dennis abban a reményben lépett le, hogy a csapat így kevésbé súlyos büntetést kap Párizsban.

“Ron döntése nem befolyásol semmit” – jelentette ki Ecclestone. “Biztosan nem állíthatom, hogy a csapattól való elhatárolódása jeleként mondott le minden tisztségéről, de ez nem is fog számítani a tanács előtt. Továbbra is tisztán akarnak látni az Ausztráliában történtek ügyében.”

Ryant a McLaren felfüggesztette állásából a hazugság miatt, az ügyet azonban nem hagyhatja szó nélkül a Világtanács sem. “Ha Ron azért mondott le, hogy megállítsa a vizsgálatot, akkor hiába tette. Ez nem személyes kérdés közte és Max Mosley között, arra kíváncsi a testület, történt-e esetleg még valami, amire eddig még nem derült fény.”