A háromágú csillag csak a McLarennek jár - de meddig?

Bár az FIA különleges engedélyével a Mercedes idén már három csapatnak is szállít motort, csakis a McLaren autói viselhetik a háromágú csillagot és a gyártó nevét a kasztnin. Akármilyen sikeresek is legyenek, a Brawn GP és a Force India csakis vásárló, ellenben a McLaren igazi partner.

A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug kizárta, hogy a két klienscsapat autóin feltűnjön a stuttgarti logó: “Ez nagyon rossz üzenetet hordozna, opportunistának tűnhetnénk” – mondta a német.

Hiába azonban a 40 százalékos résztulajdon és a kitüntetett bánásmód, a McLaren idén eddig nem muzsikál valami jól. A Mercedes egyelőre türelmes, bár Haug arra is utal azért, hogy ha rosszul megy a 2009-es idény, az nem rajtuk, a motoron vagy a KERS-en múlik, hanem az autó többi részét gyártó wokingi dolgozók sara.

“A mclarenesek azt mondták, adjunk nekik esélyt, szeretnék magukat feltornázni a következő öt-hat futamon, ugyanúgy, ahogy tavaly egészen a bajnoki címig jutottak” – mondta a német. “Ha minden úgy működik, ahogy a (Mercedes-) motor és a KERS, akkor a bajnoki címért küzdhetünk. Az aerodinamikai oldalon viszont végezhettek volna egy kicsit jobb munkát” – tette hozzá.