Az aktív versenyzéstől tavaly év végén visszavonult David Coulthard idén már a csapat tanácsadójaként és a BBC szakkommentátoraként keresi a kenyerét. A skót veterán friss cikkében a Ferrari szégyenletes idénykezdetével kapcsolatban ír.

DC szerint a maranellói gárdánál sem a pilóták fejlesztési tudása, sem a csapatvezető alkata nem megfelelő a sikerhez, személyi változásokra van szükség.

“Felipe Massát nem ismerem túl jól, így róla nem sokat mondhatok, de Räikkönen a csapattársam volt, és sosem láttam, hogy képes lenne vezetni egy autó fejlesztését. Persze, Kimi hihetetlenül gyors, de azt gyanítom, hogy Fernandóval (Alonso) drámaian javulhat majd a Ferrari” – utalt a nyílt titokra Coulthard, miszerint 2010-től vagy 2011-től a spanyol a maranellóiakhoz szerződik.

Ahogyan Niki Lauda, a skót is hiányolja a keménykezű vezetést a Ferrarinál:

A Ferrarinak Alonso kell! 1
Coulthard szakért


“A csapatfőnök, Stefano Domenicali egy fiatal, nyílt és igazán kedves ember. A Forma-1-ben viszont nem mindig előnyösek az ilyen jellemzők. A mclarenes kollégája, Martin Whitmarsh is hasonló gonddal küszködhet. Vajon elég kemény ez a két fiatal vezető?”

“Ha Jean Todt lett volna a főnök, Malajziában Kimi Räikkönen biztosan nem kóvályoghatott volna jégkrémmel a kezében a paddockban, miközben a verseny elvileg még folyt!” – tette hozzá.