A múlt hétvégén Kínában történetének első – és rögtön kettős – futamgyőzelmét szerző Red Bullnál nagyon izgalmas lesz figyelni idén, hogy a két versenyző, Sebastian Vettel és Mark Webber párharcában ki kerekedik felül. A nagy ígéretnek indult, de hosszú évek óta gyengébb autókkal induló és a balszerencsétől sújtott, tapasztalt Webber és az ifjú titán, Vettel párharcának óriási tétje van.

Ha a vén róka év végére elveri a fiatal németet, kiderülhet, hogy Vettel mégsem akkora sztár, mint amilyennek hirdetik, ha viszont az új fiú kerekedik felül, azzal tulajdonképpen örökre a középszerűség skatulyájába kerülhet az ausztrál veterán. A kínai kettős győzelem után Vettel került lépéselőnybe, igaz, hosszú még a szezon.  

A Red Bull motorsport-főtanácsadója, Helmut Marko szerint a versenyzők kapcsolatát nem lehetne “harmonikusnak” nevezni.

“Nem, sokkal inkább egészséges versengésről van szó” – nyilatkozta Marko az osztrák Sportnet.at-nek.

Az osztrák szakember azt is elárulta, hogy a tavaly novemberben láb- és válltörést szenvedett Webber teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után a téli teszteken, a pilóta Vettelhez viszonyított félmásodperces átlagos köridőhátránya “túl sok” volt. Marko azt is elmondta, hogy a még mindig bicegő ausztrál veterán bizony Vettel beállításaira hagyatkozik.

Mateschitz egyelőre mindenkivel elégedett

Mateschitz egyelőre mindenkivel elégedett

Mateschitz egyelőre mindenkivel elégedett


“Kezdetben Mark ellenkezett, nem akarta Vettel beállításait használni, mostanra azonban már igen, mert így gyorsabb lehet.”

Webber és Vettel Forma-1-es mérlege elég kontrasztos: a 11 évvel fiatalabb német ugyanis 26 futam után 2 pole-t és két győzelmet mondhat magáénak, míg az ausztrál veterán hat teljes idény, összesen 126 nagydíj alatt egyszer sem győzött, legjobb eredménye a Sanghajban elért második hely.

A fentiek ellenére a csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz egyelőre tökéletesen elégedett a Red Bull párosával:

“Mark bizonyította, hogy a Forma-1 egyik legjobb versenyzője. A pilótakombinációnk ideális. Két olyan versenyzőt akartunk, akik képesek elmenni a határig és egymást ösztökélik – és pontosan ez is a helyzet” – mondta az osztrák milliárdos a Salzburger Nachrichtennek.