Lewis Hamilton sebzett vadként versenyzett a Kínai Nagydíjon, aki elé került, azt megtámadta. Taktikájával szépen lépegetett előre a világbajnoki címvédő, de agresszivitása nem hozta meg a kívánt eredményt, több, megpördüléssel végződött hibája miatt csak csapattársa , Heikki Kovalainen mögött zárt a hatodik helyen.

Talán nem véletlen, hogy Hamilton eszeveszetten vezetett Sanghajban, brit lapértesülések alapján frusztrációját próbálhatta levezetni. A hazugsági botrányban alaposan érintett Hamilton nem viselkedett túl lojálisan csapatával szemben a botrány kipattanása után, erre pedig érthetően nem túl barátságosan reagáltak a McLaren alkalmazottai.

Hamilton – családját leszámítva – állítólag teljesen magára maradt Kínában, a McLaren lényegében ellene fordult. A gárda dolgozóinak nagy része azt fájlalja, hogy Hamilton a hazugsági ügyben mindent az azóta menesztett Dave Ryanra kent.

Ellene fordult a csapat

Ellene fordult a csapat

Ellene fordult a csapat


Elismeri mindenki, hogy a sportigazgató felelőssége elvitathatatlan, azt viszont nem nézik jó szemmel, hogy Hamilton tereli magáról a felelősséget. “Sokan évek óta ismerjük Daveyt, nem örülünk neki, hogy ő lett a rossz fiú” – nyilatkozta egy névtelenséget kért csapattag. “Aztán Lewistól jött a fenyegetés, hogy elhagyja a csapatot, ennél azért több tiszteletet vártunk volna tőle.”

Hamilton egész hétvégén furcsán viselkedett, a sajtóval is csak azután volt hajlandó beszélni csütörtökön, hogy az FIA a szabálykönyvre hivatkozva utasította erre. Pénteken a McLaren változtatott programján, ez azonban nem tetszett Hamiltonnak, csak kurta válaszokat adott az újságíróknak.

Hamilton izoláltságát csak növeli a tény, hogy mentora, Ron Dennis végleg elhagyta a csapatot, a hírek szerint egyébként azért, hogy így járjon a McLaren legnagyobb részvényesei, a Mercedes és a bahreini királyi család kedvében, akiknek elegük lett abból, hogy a McLaren hírneve az elmúlt évek botrányai miatt folyamatosan kopott.