A Ferrari Forma-1-es története egyik legrosszabb idénykezdetét éli, a tavalyi bajnokcsapat három futam után még mindig pont nélkül áll. Lehet, hogy a Brawn példájára ejteniük kellene 2009-et, és már idén – még a kiadási plafon bevezetése előtt – a következő szezonra készülhetnének? Nem kizárt ez a megoldás.

A csapatfőnök, Stefano Domenicali szerint mindenképpen meg kell várni a Spanyol Nagydíjat, a csapat ugyanis akkor veti majd be az új dupla diffúzort, és az eredményektől függően azután meggondolják majd, hogyan tovább.

“Spanyolország után már tisztán látjuk, hol is állunk. Miután visszatérünk Európába, világosabb lesz a helyzet. De nem csak a diffúzor jelenti a megoldást, a dolog ennél sokkal bonyolultabb. Előnyt jelenthet az alkatrész, de hiba lenne azt hinni, hogy ez jelenti a kulcsot. Láttuk, hogy a (dupla diffúzor nélküli) Red Bull milyen szépen teljesített!” – magyarázta az olasz.
 
“Ők (a Brawn, a Williams, a Red Bull) sokkal korábban váltottak a (2009-es) projektre, és lehet, hogy nekünk is meg kell fontolnunk ezt. Másrészt viszont a futam első részében a mi autónk sem volt rossz. Alaposan át kell gondolnunk mindent” – tette hozzá.

A csapat tanácsadója, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is hasonlóan gondolkodik:

“Az új diffúzor hatása attól is függ, hogy mennyire lesz bonyolult nálunk alkalmazni. Némelyik csapat azonban akkora előnyben van, hogy azt nem lehet csak ezzel behozni. Más változtatásokra is szükség van, és ez időbe telik. Ezért talán érdemes feltenni a kérdést, hogy van-e értelme 2009-cel vacakolni, ha koncentrálhatunk a következő évre is.”