Akár örömünnepet is ülhetett volna a Force India a Kínai Nagydíj után, ehelyett csupa szomorúság volt a csapat a leintést követően. Öt kört kellett volna még kibírnia Adrian Sutilnak a hetedik helyen, és meglettek volna a csapat első Forma-1-es pontjai, a német pilóta autója azonban megcsúszott egy vízátfolyáson, és a falnak csapódott.

A keserű búcsú után Sutil arról beszélt, hogy a történtek a tavalyi Monacói Nagydíjra emlékeztetik, ahol negyedik volt egészen addig, míg Kimi Räikkönen a féktávot elnézve el nem kaszálta hátulról. “Kemény versenyre készültem, az is volt” – kezdte Sutil. “Kockáztattunk, a korai kiállás után másodjára megtankoltuk az autót, de újra elkezdett esni, alig bírtam a pályán maradni.”

Annyira koncentráltam, annyira hittem benne…

Sutil: Megszakad a szívem! 1Adrian Sutil

“Többször is előfordult, hogy egyenesben, negyedik vagy ötödik fokozatban felúszott a vízen az autó, tiszta szerencse, hogy ilyen sokáig versenyben maradtam. De így is megszakad a szívem: annyira koncentráltam, annyira hittem benne, hogy sikerülhet, és akkor hirtelen elveszett az autó feletti kontroll. Ugyanazt éreztem, mint Monacóban, azt a hitetlenséget, hogy elveszítek mindent, ráadásul nagyszerű pozícióból.”

“Tovább kell lépnünk, hiszen annak legalább örülhetünk, hogy a teljesítményünk jó volt. Szerintem megérdemeltük volna a pontokat, a stratégiát jól kidolgoztuk, a kockáztatás volt az egyetlen esélyünk.”


A 14. helyen célba ért Giancarlo Fisichella is panaszkodott, az olasznak a gumik szemcsésedése okozott gondot. “Nagy esőben kezdődött a verseny, ám a legnagyobb baj az volt, hogy szemcsésedtek a gumik.

Mindkét szett nagyon elkopott, egyes kanyarokba négy kerékkel csúsztam be. Iszonyatosan nehéz volt a pályán tartani a kocsit, többször is a kiesés határán voltam. Sajnálom Adriant, nagyon közel volt az első pontjainkhoz.”