Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa bizonyára a levegőbe csapott a sanghaji futam végén salzburgi otthonában, hiszen a Toro Rosso után immár A csapatának is van győzelme, Sebastian Vettel magabiztosan nyert Kínában. Az energiaital-gyártó tulajdonosát egyetlen dolog lombozhatta le, a díjátadón rossz himnusz szólt a csapat tiszteletére.

A német himnusszal még nem volt gond, jogosan szólt Vettelnek, de az átlagnézőnek is furcsának tűnhetett, hogy ezt követően a “God save the Queen” csendült fel a hangszórókból. Helmut Marko, a Red Bull sportügyekért felelős tanácsadója szóvá is tette a dolgot.

“Csalódott voltam, hiszen osztrák licenccel versenyzünk, mégsem szólt az osztrák himnusz” – mérgelődött Marko. “Lehetséges, hogy a kínaiak nem készültek fel sikerünkre, és nem volt kéznél a megfelelő zene.” Persze, elképzelhető az is, hogy a szervezők egyszerűen hibáztak, és rossz következtetést vontak le abból, hogy a Red Bull központja az angliai Milton Keynesben van.

Sportszakmailag ellenben minden rendben volt a Red Bullnál, Marko csak dicsérni tudott. “Nagyszerű teljesítmény volt a mai, a taktikától a gumiválasztásig minden rendben volt, egyetlen hibát sem követtünk el. Ausztráliában és Malajziában nem volt szerencsénk, akár már két dobogós helyezéssel is több lehetne a tarsolyunkban, Sebastian most végre megmutatta a helyes utat. Elképesztően vezetett, minden várakozásunkat felülmúlta, szenzációs, amit ezen a hétvégén mutatott!”