Még az FIA-nak is igazat adna, csak ártson a Brawnnak

Még az FIA-nak is igazat adna, csak ártson a Brawnnak

A Renault-főnök el van rá szánva, hogy ott ártson a Brawnnak ahol tud, ha már a dupla diffúzort nem sikerült szabálytalannak nyilvánítani. Flavio Briatore a csapatok szervezete, a FOTA egységét is feszegeti, az olasz ugyanis azt javasolja majd, hogy a Brawn ne részesülhessen a televíziós pénzekből, azaz nagyjából 30 millió euróval rövidítené meg őket.

“Bár néhányan ellene voltak,Luca di Montezemolo (a FOTA elnöke) és a motorok szállításával a McLaren is a Brawn támogatása mellett volt. Mivel azonban Ross Brawn, a műszaki munkacsoport vezetője (a diffúzorok fejlesztésével) olyan kiadásra kényszerít, amire nincs pénzünk, a Honda pénzét pedig még nem osztottuk el, tárgyalnunk kell erről” – nyilatkozta a FOTA gazdasági munkacsoportjának vezetői szerepét is vivő Briatore.

“A Brawn gazdagabb mindenkinél, a csapatát a Honda fizette, sőt még kapott is tőlük 130 millió eurót idénre, az biztos, hogy nálunk több pénze van. Mivel valahonnan pénzt kell szereznünk, a Brawn pedig nyerhet idén, így felül kell vizsgálnunk a pénzek elosztását.”

Briatore a Brawnt arra hivatkozva akarja kiforgatni a konstruktőrök között elosztott pénzből, hogy a csapatot az FIA új belépőként vette fel a nevezési listára idén, nem pedig a Honda jogutódjaként.

“Csak tartsuk magunkat az FIA álláspontjához! Az FIA azt mondta, hogy új csapat, hát most az egyszer értsünk velük egyet. Bernie (Ecclestone, az F1 pénzügyi ura) nem így látta, szerette volna odaadni a pénzt, de én a FOTA gazdasági vezetőjeként azt fogom javasolni, hogy új csapatként három évig ne járjon nekik részesedés!” – mondta Briatore, aki nyilvánvalóan nagyon berágott a diffúzordöntés miatt.