Nicolas Todt elsősorban Felipe Massa és Sebastien Bourdais menedzsereként ismert az F1-ben, pedig Jean Todt fia már komoly sikereket ért el formaautós sorozatokban. Nicolas társalapítója a GP2 ART Grand Prix-istállónak, Frédéric Vasseur mellett ő a gárda csapatfőnöke is. Jelenleg a GP2 központi és ázsiai sorozatában, valamint a Forma-3-ban érdekelt az ART, de Todt nem zárja ki a Forma-1-es szereplést sem.

Todt 2005-ben létrehozott istállója nagy elismertségnek örvend, nem csupán az elért sikerek, hanem pilótaképzési programja miatt is. A csapat rövid távú tervei között szerepel a GP3-ba való belépés, a sorozatot jövőre tervezik elindítani, hogy utánpótlást termeljen a GP2 számára.

“Sok a kapcsolódási szál a Forma-3 és a GP2 között, így ha egy F3-as pilótánk nyer, maradhat velünk a GP2-re is” – mondta Todt, aki korábban Lewis Hamiltont is foglalkoztatta. Todtot tavaly a Toro Rosso potenciális vevőjeként emlegették, ezeket a híreket később cáfolta, most viszont elismerte, hogy a költségcsökkentési törekvéseknek köszönhetően már lát lehetőséget a Forma-1-es belépésre.

“Mindenki, aki a motorsportban dolgozik, a Forma-1-ről álmodik. A különbség jelenleg túl nagy az F1 és a GP2 között, de ha a költségcsökkentési törekvések elérik a kívánt célt és nyereséges lehet az üzlet, elgondolkoznék a belépésen. Ha így lesz, nem túlélni akarok majd, hanem minél jobb eredményeket elérni.”